Blogi

Kasvipohjaiset tuotteet rynnivät markkinoille

Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus
  No-products eli ei-tuotteet ovat kasvattaneet jalansijaa elintarvikemarkkinoilla. Kärjessä ovat gluteenittomat, laktoosittomat ja vegaanituotteet. Esimerkiksi gluteenittomien tuotteiden markkinat ovat kasvaneet USA:ssa lähes 30 % viime vuosina. Gluteenittomien tuotteiden käyttäjinä ovat sekä keliaakikot että terveellistä ruokaa [...]

Mikä on ruokaoivallus?

Kilpailun säännöt ja osallistuminen, Ruokaoivallus
Kokkaa, wokkaa, kehitä – oivalla ja osallistu! Tässä blogissa kerrotaan Ruokaoivallus-kilpailusta ja sen vaiheista sekä keskitytään ajankohtaisiin innovaatioihin ruoka- ja elintarvikealalla. Blogissa pohditaan alkutuotantoon, valmistukseen, pakkaamiseen, jakeluun ja ruoan markkinointiin liittyviä asioita. Ruoka- ja elintarvikealalla on viime [...]

Valtakunnallinen nuorten ruokainnovaatiokilpailu käynnistyi Jyrki Sukulan luennon siivittämänä

Ruokainnovaatiot, Tilaisuus
Ruokaoivallus – ruokainnovaatiokilpailu nuorille julkistettiin tiistaina 4.10.2016 Mikkelin ammattikorkeakoululla Mistä ideat uusiin ruokiin -tilaisuudessa. Tilaisuuden alussa Jyrki Sukula kertoi, miten hän jäsentää omia ajatuksiaan innovoidessaan uusia ruokia. Sukulan mukaan tietoinen ajattelu on innovoinnin perusedellytys. Kannattaa [...]