Blogi

Kauppojen vegaaniset valmisruoat

elintarvikkeet, kuluttajat, ruokakauppa
Kauppojen valmisruokahyllyillä näkyvät tuoreimmat ruokatrendit. Perinteisten lihapiirakoiden, paninien ja kanapastojen rinnalla on kasvisvaihtoehtoja, kuten vegis-kasvispiirakka, vegaaninen härkäpapu-panini ja nyhtökaurapasta. Vegaaneille on kehitelty oma pitsansa ja kaupan eineshyllyltä löytyy myös kasvisruokailijoille soveltuvaa lasagnea, [...]

Kasvisruokaa tarjolla julkisissa ruokapalveluissa

Ekologisuus, kuluttajat, ravintolat, Ravitsemus, Ruoanvalmistus
Kasvisruoan tarjonta on lisääntynyt kasvaneen kysynnän myötä julkisissa ruokapalveluissa. Esimerkiksi koulujen lounastarjonnassa on päivittäin kasvisruoka. Kasvisruokavaihtoehto ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että ruoka olisi vegaanista ruokavaliota noudattavalle sopiva. Kaupunkien ruokapalvelujen ruokalistoilla on M, L ym. kirjainten [...]

Tietoisen kuluttajan valintoja – Trendit 2018

brändit, Ekologisuus, elintarvikkeet, kuluttajat, markkinointi, ravintolat, Ruoanvalmistus, ruokakauppa, Uncategorized
The world of food Ingredients -lehti arvio vuoden 2017 joulukuun numerossaan 10 suurinta trendiä vuodelle 2018. Vuoden ollessa jo hyvää vauhtia kääntymässä kohden loppua onkin hyvä hetki peilata, ovatko trendit toteutuneet ja onko kuluttajien tarpeisiin vastattu. Nykypäivänä kuluttaja on aiempaa tietoisempi tekemistään valinnoista ja huomioi [...]

Pakkaus puhuttaa

Ekologisuus, elintarvikkeet, pakkaukset, Trendit
Elintarvikkeen pakkauksella on suuri merkitys ostopäätökseen. Pakkaus on ensimmäinen asia, jonka kuluttaja näkee tuotteesta. Moni elintarvike pakataan muoviin. Muovi puhuttaa maailmalla – lähinnä siitä aiheutuva jäteongelma. Täysin muovittomaksi emme saa pakkauksiamme, mutta toivottavasti kierrätettäviksi. EU on asettanut tavoitteen, että [...]

Mistä kasvisruokaan proteiinit?

Ravitsemus, Ruoanvalmistus, Ruokavaliot
Kun liha, kala ja maitotuotteet eivät sovi ruokavalioon, niin ihmetystä saattaa herättää, mistä saadaan ravinnon proteiinit. Kuluttajien kiinnostus kasvisruokaan on innostanut teollisuutta kehittämään uusia kasvisproteiinituotteita. Palkokasvit ovat hyviä kasviperäisiä proteiinilähteitä. Pavut, herneet ja linssit ovatkin suosittuja [...]

Kinkkusämpylöistä viherpirtelöihin – mikä on uusi hitti välipalana?

elintarvikkeet, kuluttajat, pakkaukset, Ravitsemus, Ruokainnovaatiot, Trendit, Uncategorized
Välipala antaa virtaa ja auttaa jaksamaan. Nykytrendinä on välipalasnaksien muuttuminen entistä enemmän ”mini meal” –tyyppiseksi tuotteeksi. Tähän osasyynä lienee kiireinen elämänrytmi. Kysyntä on tuonut tarjontaa välipalatuotteisiin, mutta lisää uusia ideoita kaivataan. Välipalakulttuurin nousun uskotaan jatkuvan arvioitaessa ruoka-alan [...]

Mitä vegaanista ruokavaliota noudattavan lounaaksi?

Ekologisuus, Ravitsemus, Ruokavaliot
Vegaani eli vegaanista ruokavaliota noudattava ei syö eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita kuten lihaa, munia, maitoa ja niiden johdannaisia eikä myöskään kalaa. Tämä ei tarkoita, että vegaanin ruoka olisi yksitoikkoista salaatin syöntiä, sillä esimerkiksi maitotuotteita korvaavia kasvisperäisiä vaihtoehtoja on jo paljon markkinoilla. [...]

OPISKELIJANUORET INNOVOIVAT SUPERNOPEAN PASTAN, TOMUSOKERISIROTTIMEN JA AINESOSASANAKIRJAN

Ekologisuus, elintarvikkeet, Jakelu ja markkinointi, keksinnöt, kuluttajat, pakkaukset, pakkausmerkinnät, Reseptit, Ruoanvalmistus, Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus, Ruokavaliot, Sovellus, Tilaisuus
Nuorissa löytyy tietoa ja taitoa innovoida uusia ruokaoivalluksia. Tämän osoitti Etelä-Savon ruokaviesti -hankkeen järjestämä Nuorten valtakunnallinen ruokainnovaatiokilpailu – Ruokaoivallus, johon tuli lähes 90 kilpailutyötä. Kilpailun parhaimmisto palkittiin 29.3.2017 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululla. Ruokainnovaatiokilpailun [...]

Tutustu tehtyihin ruokaoivalluksiin ja ideoi oma – voit voittaa 1000 euroa!

arktisuus, Ekologisuus, elintarvikevienti, elintarvikkeet, Jakelu ja markkinointi, keksinnöt, kuluttajat, Lähiruoka, Maustaminen, Metsä, Muotoilu, pakkaukset, ravintolat, Ravitsemus, Reseptit, Ruoanvalmistus, Ruokainnovaatiot, ruokakauppa, Ruokaoivallus, Ruokavaliot, Sovellus, Teknologia, Tilaisuus, Trendit, vienti
  Ruokaoivallus-kilpailun blogissa on tarkasteltu ruoka- ja elintarvikealan trendejä, muutoksia ja kehitystarpeita monesta eri näkökulmasta. Onko kilpailutyön idea vielä mietinnän alla? Lue lisää blogikirjoituksistamme ja poimi ideoita siitä, millaisille uusille ruokaoivalluksille voisi olla kysyntää. Ruokaoivallus-kilpailu julkistettiin [...]

Kestävä kehitys näkyy pohjoismaalaisten ruokatottumuksissa

arktisuus, kuluttajat, Ravitsemus, Ruokavaliot, suomalaisuus
  Suomalaisten kuluttajien ruokailutottumukset ja kaupassa käynti ovat muuttuneet paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tähän ovat vaikuttaneet kaupan alan digitalisoituminen ja vallitsevat ruokatrendit, mutta erityisesti muutosta on vauhdittanut kuluttajien kasvava tietoisuus ruuan terveys- ja ympäristövaikutuksista sekä alkuperästä. [...]