Blogi

Tacot nousi suosioon Ruokaoivalluksessa

Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus, Saimaa
Ruokaoivallus järjestettiin nyt neljännen kerran. Kevään kilpailutöiden ruoka-annoksissa oli kolmessa tacoja erityyppisillä täytteillä, joista kaksi taco-annosta sijoittui kolmen parhaan joukkoon. Ruokaoivalluksen voitti 19-vuotias Milja Mustonen Oulun yliopistosta. Hänen kehittämässään tapahtumassa Streetfood suunnistuksessa kierretään [...]

Ruokaoivallus®- kilpailun kulissien takana

Ruoanvalmistus, Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus, Uncategorized
Ruokaoivallus®- kilpailun kulissien takana Ruokaoivallus ® -kilpailu käytiin tänä keväänä kaksiosaisena. Kilpailutyön tavoitteena oli suunnitella uusi ja innovatiivinen ruokamatkailutapahtuma, eli maistuvat festarit. Toisena arvioitavana kohteena oli ruokatuote, joka kuvastaisi hyvin tapahtumaa. Kilpailutöiden saavuttua Ruokaoivalluksen ® [...]

Ruokaoivallus® 2023 sijoitukset julkaistu

Kilpailun säännöt ja osallistuminen, Ruokainnovaatiot
Maistuvimmat festarit 1. Milja Mustonen, 19 v. Streetfood suunnistustapahtuma ja saimaalainen simataco. Oulun yliopisto 2. Samu Sopanen, 26 v. Saimaa Bites & Beats ja Shaimaa tacot. Itä-Suomen yliopisto 3. Mila Ulenius, 25 v. Metropolian ammattikorkeakoulu, Vestonomi. Mea Ulenius, 21 v. Tampereen yliopisto. Luontopäivä ja [...]

Ruokatuliaisissa makumuistoja matkakohteesta

arktisuus, brändit, elintarvikevienti, Jakelu ja markkinointi, Lähiruoka, pakkaukset, Saimaa
Ruokatuliaiset ovat erittäin suosittuja matkamuistoja. Moni ulkomaille matkustava etsii matkakohteen elintarvikekaupoista ja matkamuistomyymälöistä paikallisia elintarvikkeita kotiin viemiseksi. Matkatavaroihin päätyy niin hilloja kuin hunajaakin sekä tietysti paikallisia juomia. Ruokamatkamuiston myötä voi palata kotimaassa hetkeksi [...]

Tärpit kilpailutyön palautukseen

Kilpailun säännöt ja osallistuminen, Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus, Saimaa
Vuoden 2023 Ruokaoivalluksen® kilpailuaika päättyy perjantaina 14.4.2023 klo 23.59, joten nyt on hyvä hetki lukea viime hetken vinkit onnistuneen kilpailutyön palautukseen. Kilpailu on tarkoitettu kaikille opiskelijoille alasta riippumatta. Kerro meille ideasi ja voita 1000 €! 1. Lue kilpailusäännöt huolella Kilpailusäännöistä selviää [...]

Vuoden 2023 yhteistyöyritys

Lähiruoka, Ruokaoivallus, Saimaa, yhteistyö
Ruokaoivallus® -kilpailu on käynnissä ja Saimaa liittyy tämän vuoden kilpailutyöhön läheisesti. Ruokaoivallus® -kilpailun yhteistyöyritykset ovat mukana tuotepalkinnoissa. Yritykset sijaitsevat eri puolella Saimaata. Saimaan alueella on paljon hyviä matkakohteita, esimerkiksi Tertin Kartano. Tertin Kartanon pääasiallinen toimiala on majoitus- [...]

Vuoden 2023 yhteistyöyritys

Lähiruoka, Ruokaoivallus, Saimaa, yhteistyö
Ruokaoivallus® -kilpailu on käynnissä ja Saimaa liittyy tämän vuoden kilpailutyöhön läheisesti. Ruokaoivallus® -kilpailun yhteistyöyritykset ovat mukana tuotepalkinnoissa. Yritykset sijaitsevat eri puolella Saimaata. Saimaan alueella on paljon hyviä matkakohteita, esimerkiksi Sahanlahti Resort Oy. Sahanlahti Resort Oy:n pääasiallinen toimiala [...]

Onnistuneen ruokamatkailutapahtuman elementit

Lähiruoka, markkinointi, Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus, Tilaisuus
Käsi ylös kaikki te, jotka tykkäätte tapahtumista! Ja toisen käden saa nostaa pystyyn, jos rakastaa yhdistelmää tapahtumat ja ruoka. Minä ainakin nostan molemmat kädet pystyyn. Tämä on kuulkaas sellainen yhdistelmä, joka saa minut innostumaan ja liikahtamaan kotisohvalta. Xamkin järjestämä ruokaoivallus ®- kilpailu käynnistyi helmikuun [...]

Vuoden 2023 yhteistyöyritys

Lähiruoka, Ruokaoivallus, Saimaa, yhteistyö
Ruokaoivallus® -kilpailu on käynnissä ja Saimaa liittyy tämän vuoden kilpailutyöhön läheisesti. Ruokaoivallus® -kilpailun yhteistyöyritykset ovat mukana tuotepalkinnoissa. Yritykset sijaitsevat eri puolella Saimaata. Saimaan alueella on paljon hyviä matkakohteita, esimerkiksi Hotelli Punkaharju. Hotelli Punkaharju yhdessä lähiympäristön kanssa [...]

”Ihana Saimaa!” Keittiömestari Ulla Liukkonen

Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus, Saimaa
Ruokaoivallus® -kilpailu on käynnissä ja Saimaa liittyy tämän vuoden kilpailutyöhön läheisesti. Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälisesti arvostettu European Region of Gastronomy -status vuodelle 2o24. Maakunnat Etelä-Savo, Etelä-Karjala ja Pohjois-Karjala tuovat esiin itäisen Suomen gastronomiaa ja kulttuuria. Kaikki European Region of [...]