Vuoden 2023 yhteistyöyritys

Lähiruoka, Ruokaoivallus, Saimaa, yhteistyö

Ruokaoivallus® -kilpailu on käynnissä ja Saimaa liittyy tämän vuoden kilpailutyöhön läheisesti.

Ruokaoivallus® -kilpailun yhteistyöyritykset ovat mukana tuotepalkinnoissa. Yritykset sijaitsevat eri puolella Saimaata. Saimaan alueella on paljon hyviä matkakohteita, esimerkiksi Sahanlahti Resort Oy.

Sahanlahti Resort Oy:n pääasiallinen toimiala on majoitus- ja ravintolatoiminta. Yritys on perustettu 2014, yrittäjinä toimivat Jaana Kuivalainen ja Janne Kuivalainen.

Palveluina ovat majoituspalvelut, ravintolapalvelut, vierasvenesatama, juhla- ja kokouspalvelut, caravan- ja leirintäalue, saunat, välinevuokraus, aktiviteetit ja tapahtumat. Yritys on merkittävä tapahtumatuottaja. Yrityksellä on 10 vakituista työntekijää ja 50 kesätyöntekijää.


Suomen kauneimmaksi valittu terassimaisema: Sahanlahti Resortin maisema. Kuva: Pihla Liukkonen

Mitä Saimaan alue merkitsee sinulle Jaana?

”Saimaa on minun mindfullness. Se merkitsee puhtautta.”

Kerro paras ruokatapahtuma mihin olet osallistunut?

”Lounas Alban alueella Italiassa, viinitilaretken jälkeen viinitarhan työkonevajassa. Kuinka ylpeitä italialaiset olivatkaan siitä mitä tekevät ja tarjoavat, meillä on paljon opettelemista. Olemme liian vaatimattomia, mitä tarjoamme vieraillemme.”


Yrittäjä Jaana Kuivalainen

Millaisen vinkin haluat antaa opiskelijoille?

”Työkokemusta kannattaa hankkia laajasti ja avarakatseisesti. Perheyrityksissä oppii usein hyvin laajasti. Kannattaa muistaa se, että hyvin tehty työ kantaa pitkälle.”

Mitä muuta haluat sanoa?

”Ollaan oikeasti ylpeitä meidän alueesta, palveluista ja raaka-aineista. Eikä vähätellä itseämme, niin kuin me suomalaiset ollaan totuttu tekemään. Asumme maailman kauneimmissa maisemissa maailman parhaiden raaka-aineiden äärellä.”

Kirjoittaja:
Minna Paajanen
restonomi (YAMK) -opiskelija
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Minna Paajanen tekee opinnäytetyötä Ruokaoivallus® -kilpailun viestintään liittyen. Kiitos Sahanlahti Resort Oy:lle ja Jaanalle yhteistyöstä.

Lähteet:
Kuivalainen J. 2023. Yrittäjä. Sähköpostiviesti 28.2.2023. [viitattu 28.2.2023].
Kuivalainen J. 2023. Yrittäjä. Teams-haastattelu 1.3.2023. [viitattu 1.3.2023].
Yläkuva: Saimaa/Minna Paajanen