Blogi

Kosher ja halal – uskontojen vaikutus elintarvikealaan

Ruokaoivallus, Ruokavaliot
  Globalisoituminen, maahanmuutto ja muu kuluttajakäyttäytyminen muovaavat elintarviketeollisuuden ja kaupan toimintaa yhä enemmän. Uskonnoilla on oma vaikutuksensa elintarvikkeiden kysyntään sekä julkisiin ateriapalveluihin. Kaupoissa, lounasruokaloissa ja kouluissa tulee olla yhä enemmän sopivia ruokia jokaiselle uskontokunnan [...]

Perinteisestä puolukasta on moneksi

Uncategorized
Uusia ruokainnovaatioita tulee kauppoihin yhä enemmän, mutta aina uuden ruokainnovaation ei tarvitse olla kovin erikoinen. Perinteisistä raaka-aineista tai resepteistä voi pienelläkin muokkaamisella syntyä täysin uusia reseptejä ja makumaailmat voivat olla mitä erilaisimpia. Etelä-Savon ruokaviesti –hankkeessa Mikkelin ammattikorkeakoulun [...]

Arktisuus Suomen elintarvikeviennin valtiksi

arktisuus, elintarvikevienti, Lähiruoka, Trendit
Kuva: IstockPhoto/Lasse_Hendriks/Juhku/-lvinst- Suomen elintarvikeviennin kärjeksi ja kilpailutekijäksi on nostettu arktisuus. Arktisuudella tarkoitetaan 60 leveysasteen pohjoispuolella tapahtuvaa tuotantoa eli arktisuus koskee koko Suomea. Itse asiassa Suomi on pohjoisin maa, jossa harjoitetaan laajamittaista maataloutta. Arktisuus [...]

Älylinjasto, ruokaskanneri, gluteenianalysaattori – mitä muuta?

Ravitsemus, Ruokaoivallus, Ruokavaliot, Sovellus, Teknologia
Kuva: Unsplash Terveellinen ruoka kiinnostaa kuluttajia yhä enemmän ja ruoan avulla pyritään yhä enemmän vaikuttamaan ihmisten elintapoihin ja terveyteen. Erilaisia sovelluksia myös kehitellään, jotta voisimme helpommin tehdä valintamme ja saada lisää tietoa ruoasta. Erilaisia laitteita ja sovelluksia hyödynnetään myös allergisoivien [...]

Älylaitteiden sovellukset apuna ruoan markkinoinnissa

Jakelu ja markkinointi, Reseptit, Sovellus, Teknologia, Trendit
Kuva: Unsplash Erilaisia sovelluksia on yhä enemmän älylaitteilla. Joidenkin kautta on helppo ostaa ja tilata ruokaa, toisilla saadaan ladattua etukuponkeja tai vertailtua hintoja. Osa sovelluksista tarjoaa vinkkejä ruoanlaittoon tai infoa elintarvikkeiden sisällöstä. Suomesta löytyy pääasiassa sovelluksia kuluttajille vähittäiskauppojen [...]

Piilosokeri kampanjoilla näkyväksi

Ravitsemus, Ruokainnovaatiot, Sovellus
Missä kaikessa on piilosokeria? Kuinka paljon saat itse piilosokeria vuodessa? Sokerin käyttö on puhuttanut viime vuosina ja eri tutkimusten mukaan liiallinen sokerin käyttö ei ole hyväksi terveydelle. Varsinkin lapsille suunnattujen elintarvikkeiden sisältämään piilosokeriin on kiinnitetty yhä enemmän huomiota.  Elintarvikkeiden valmistajat [...]

Ekologisempia pakkauksia?

Ekologisuus, Muotoilu, Ruokainnovaatiot, Teknologia
Kuva: IstockPhoto/Zlikovec Monet yritykset kiinnittävät yhä enemmän huomiota hiilijalanjälkeen ja ekologisuuteen tuotteidensa pakkauksia valmistaessa. Pakkauksista pyritään tekemään biohajoavia tai muuten kierrätettäviä. Myös kuluttajat haluavat ekologisempia pakkauksia. Ekologisempia pakkauksia kehitellään yhä enemmän ja varsinkin muovin [...]

Metsän antimista uusia makuja elintarvikkeisiin

Maustaminen, Reseptit, Trendit
  Nokkonen, suolaheinä, kuusenkerkkä vai voikukka? Kuulostavatko nämä tutuilta sinun ruoissa? Elintarvikkeissa ja resepteissä hyödynnetään yhä monipuolisemmin luonnosta saatavia raaka-aineita ja makumaailmoja. Reseptejä työstettäessä ei tyydytä enää perinteisiin makuihin vaan uudenlaisia makumaailmoja kehitellään yhä erikoisimmista [...]

Millaisia ruoanvalmistustrendejä on näkynyt lautasellasi vuonna 2016?

Ruoanvalmistus, Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus, Trendit
Kuva: IstockPhoto/Marekuliasz Miso, Mifo, Kombutsa ja hernetempe ovat keittiöiden uutuustuotteita. Ne on kehitetty uusien ruoanvalmistustrendien noustua pinnalle.  Osa valmistusmenetelmistä on täysin uusia ja toiset menetelmät on keksitty jo vuosikymmeniä sitten. Monissa uusissa menetelmissä hyödynnetään uudenlaista teknologiaa, mutta myös [...]

Lähiruoan markkinointiin uusia innovaatioita

Jakelu ja markkinointi, Lähiruoka, Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus
Mitä oikein on lähiruoka? Lähiruoalle ei ole olemassa yhtä virallista määritelmää, joten käsite ei ole yksiselitteinen. Käytetyimmän määritelmän mukaan lähiruoaksi katsotaan paikallinen ruokatuotanto- ja kulutus, joka edistää paikallistaloutta. Paikallisuudessa pyritään myös mahdollisimman lyhyihin jakeluketjuihin. Toisen määritelmän mukaan [...]