Vuoden 2023 yhteistyöyritys

Lähiruoka, Ruokaoivallus, Saimaa, yhteistyö

Ruokaoivallus® -kilpailu on käynnissä ja Saimaa liittyy tämän vuoden kilpailutyöhön läheisesti.

Ruokaoivallus® -kilpailun yhteistyöyritykset ovat mukana tuotepalkinnoissa. Yritykset sijaitsevat eri puolella Saimaata. Saimaan alueella on paljon hyviä matkakohteita, esimerkiksi Tertin Kartano.

Tertin Kartanon pääasiallinen toimiala on majoitus- ja ravintolatoiminta. Yritys on perustettu 1978 sukupolven vaihdoksen jälkeen, yrittäjinä toimivat Matti ja Pepita Pylkkänen.

Palveluina ovat majoituspalvelut, ravintolapalvelut, juhla- ja kokouspalvelut, tapahtumat, aktiviteetit, herkku myymälä ja verkkokauppa. Lisäksi asiakkaiden käyttöön on kaksi soutuvenettä ja yksityinen uimaranta, yhdessä majoitushuoneessa on sauna. Yrityksellä on 11 vakituista työntekijää ja 30 kesätyöntekijää.


Uniikki matkakohde Tertin Kartano ja lähiympäristö. Kuva: Lotta Luostarinen

Mitä Saimaan alue merkitsee sinulle Matti?

”Saimaan alue on loistavaa yhteistyöaluetta, yhteistyö on konkreettista. Jo Saimaan Charmantit tekivät yhteistyötä. Saimaa Gastronomy, neljän intohimoisen lähiruoan yritysverkosto. Loistava ja laaja markkinointi alue.”

Kerro paras ruokatapahtuma mihin olet osallistunut?

”Iloista lomaa Itä-Suomessa oli paras. Kyseessä oli kampanja 1990 -luvulla, johon osallistuivat kaikki Saimaan alueen maakunnat, tunnettavuus kasvoi sekä tieto missä Mikkeli on.”


Yrittäjät Pepita Pylkkänen ja Matti Pylkkänen. Kuva: VisitMikkeli

Millaisen vinkin haluat antaa opiskelijoille?

”Saimaan alueella on paljon eri alojen ammattilaisia, meilläkin työllistetään eri alojen osaajia kuten puutarhureita ja leipureita.”

Mitä muuta haluat sanoa?

”Saimaan alueella on paljon erilaisia mahdollisuuksia työllistyä. Matkailuverkostot toimii, kun jokainen pitää toisistaan huolta. Yritykset tuntevat toisensa ja toistensa palveluita, joten niitä on helppo suositella.”

Kirjoittaja:
Minna Paajanen
restonomi (YAMK) -opiskelija
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Minna Paajanen tekee opinnäytetyötä Ruokaoivallus® -kilpailun viestintään liittyen. Kiitos Tertin Kartanolle ja Matille yhteistyöstä.

Lähteet:
Pylkkänen M. 2023. Yrittäjä. Puhelinhaastattelu 1.3.2023. [viitattu 1.3.2023].
Yläkuva: Saimaa/Minna Paajanen