Tärpit kilpailutyön palautukseen

Kilpailun säännöt ja osallistuminen, Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus, Saimaa

Vuoden 2023 Ruokaoivalluksen® kilpailuaika päättyy perjantaina 14.4.2023 klo 23.59, joten nyt on hyvä hetki lukea viime hetken vinkit onnistuneen kilpailutyön palautukseen. Kilpailu on tarkoitettu kaikille opiskelijoille alasta riippumatta. Kerro meille ideasi ja voita 1000 €!

1. Lue kilpailusäännöt huolella
Kilpailusäännöistä selviää tarkemmat ohjeet esimerkiksi kuka voi osallistua ja millä kriteereillä kilpailutöitä arvioidaan.

2. Testaa ruokaohje
Tarkista onko ohje sellainen, että sen avulla pystyy kuka tahansa valmistamaan tuotteen niin kuin suunnittelit.

Kuva: Jenni Palosaari

3. Lähetä kuva ruoasta
Kuvan ei tarvitse olla viimeisen päälle asetteluiltaan (kuvaa ei arvioida), kunhan siitä saa selvää, eli kuva vielä selventää ruokaohjettasi.

4. Varaa palautukseen aikaa
Kilpailutyö palautetaan suoraan täyttämällä verkkosivuilla olevat palautuslomakkeen tyhjät kentät. Ei siis tarvitse erikseen tehdä palautettavaa tiedostoa, mutta kannattaa kuitenkin tallentaa vastaukset itselleen, ettei käy niin, että yllättävän tilanteen (esimerkiksi akku loppuu) sattuessa kaikki katoaa ja joudut aloittamaan alusta.

5. Viimeisenä tärkein; älä epäröi osallistua
Ruokaoivallus® käydään vain niiden kesken, ketkä ovat osallistuneet kilpailuun. Laita siis itsesi likoon ja palauta oma kilpailutyösi. Vain palauttamalla kilpailutyön, sinun on mahdollista päästä palkinnoille.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu järjestää kilpailun osana TKI-toimintaa kestävän hyvinvoinnin vahvuusalalla. Mukana yhteistyössä ovat Xamkin lisäksi Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort ja Tertin Kartano.

Kirjoittaja:
Jenni Palosaari
TKI-asiantuntija
Vastuulliset ruokapalvelut tutkimusryhmä
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Kuvissa vuoden 2021 Ruokaoivalluksen kilpailutöitä. Kuvat: Jenni Palosaari