Vuoden 2023 yhteistyöyritys

Lähiruoka, Ruokaoivallus, Saimaa, yhteistyö

Ruokaoivallus® -kilpailu on käynnissä ja Saimaa liittyy tämän vuoden kilpailutyöhön läheisesti.

Ruokaoivallus® -kilpailun yhteistyöyritykset ovat mukana tuotepalkinnoissa. Yritykset sijaitsevat eri puolella Saimaata. Saimaan alueella on paljon hyviä matkakohteita, esimerkiksi Hotelli Punkaharju.

Hotelli Punkaharju yhdessä lähiympäristön kanssa muodostavat elämyskeskuksen, kaikille aisteille elämyksiä. Yritys on perustettu 2016, yrittäjänä toimii Saimi Hoyer.

Palveluina ovat majoituspalvelut, ravintolapalvelut, vierasvenesatama, juhla- ja kokouspalvelut, tapahtumat, aktiviteetit ja puoti. Yrityksellä on 14 vakituista työntekijää ja alle 40 kesätyöntekijää.


Uniikki matkakohde Hotelli Punkaharju. Kuva: Jani Snellman

Mitä Saimaan alue merkitsee sinulle Saimi?

”Saimaan alue merkitsee erittäin paljon, Saimaan alue on minun kotini. Onnellista lapsuusaikaa, vietin aina kesät äidin ja isän kanssa täällä. Äärimmäisen rakas paikka, tämä on aina ollut minulle koti ja minun sydämen paikka. Vietin aikaa ulkomailla ja ymmärsin missä minun koti on. Saimaan alue on vartioitu salaisuus, joka pitää tuoda ihmisten silmien eteen nähtäväksi ja koettavaksi. Se on varmaan minun elämäntehtävä, saada ihmiset Saimaalle.”

Kerro paras ruokatapahtuma mihin olet osallistunut?

”Meidän sieni-illalliset, 10 ruokalajia tarjolla. Hyvin innovatiivista ja upeaa sieniruokaa yksi toisensa jälkeen. Olen kiitollinen meidän keittiölle, kun taso on korkealla. Elämäni paras annos on keittiömestari Sami Tallbergin tekemä vuohenputkivanukas.”


Yrittäjä Saimi Hoyer. Kuva: Elina Simonen

Millaisen vinkin haluat antaa opiskelijoille?

“Ihan sellainen, että ei pelkää epäonnistumista ja menee eteenpäin, mutta kuuntelee itseään viisaampia ihmisiä. Kysymisen taito, kysymisessä ei ole mitään häpeämistä. Sitä ei tarvitse häpeillä, kun kysyy näytätkö miten tämä tehdään, kun minä en osaa. Se on sellainen neuvo ja taito, millä minä olen itse päässyt pitkälle elämässä.”

Mitä muuta haluat sanoa?

”Olen intohimoinen sienestäjä, villiyrttien kerääjä ja kalastaja. Maailmassa on innovatiivisuutta ja ideoita, niitä ei ole koskaan liikaa. Kaikki tämmöinen, joka kirvoittaa ihmisissä uusia asioita ja ajatuksia sekä saa keskustelemaan on positiivista. Minusta on äärimmäisen hyvä, että nyt on ilmoilla myös tällainen asia kuin Ruokaoivallus® -kilpailu.”

Kirjoittaja:
Minna Paajanen
restonomi (YAMK) -opiskelija
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Minna Paajanen tekee opinnäytetyötä Ruokaoivallus® -kilpailun viestintään liittyen. Kiitos Hotelli Punkaharjulle ja Saimille yhteistyöstä.

Lähteet:
Hoyer S. 2023. Yrittäjä. Teams-haastattelu 9.3.2023. [viitattu 9.3.2023].
Yläkuva: Saimaa/Minna Paajanen.