Kauppojen vegaaniset valmisruoat

elintarvikkeet, kuluttajat, ruokakauppa

Kauppojen valmisruokahyllyillä näkyvät tuoreimmat ruokatrendit. Perinteisten lihapiirakoiden, paninien ja kanapastojen rinnalla on kasvisvaihtoehtoja, kuten vegis-kasvispiirakka, vegaaninen härkäpapu-panini ja nyhtökaurapasta. Vegaaneille on kehitelty oma pitsansa ja kaupan eineshyllyltä löytyy myös kasvisruokailijoille soveltuvaa lasagnea, kiusausta ja erilaisia pastoja.

Vähittäiskaupan valikoimissa on jo monenlaisia vegaanisia makkaroita ja pihvejä, kuten myös nugetteja, kroketteja ja pyöryköitä. Tuotteissa proteiininlähteenä käytetään mm. quinoaa, papuja, linssejä, nyhtökauraa ja nyhtöhernettä.

Kauppojen valikoimissa on omia tuotemerkkejä ja -brändejä vegaanisille tuotteille. Esimerkiksi Jokaiselle-tuoteryhmän kaikki valmisruoat ovat täysin vegaanisia. Tällä hetkellä tarjolla on kuusi valmisruoka-annosta mm. Pasta Bolognesea, Tofu Tikka Masalaa riisillä ja Vebabia eli vegaanista kebabia. Ammattikeittiöille tuotteita myydään Grilled-tuotemerkillä.

Pakastehyllyillä ja –altaissa on kasvisruokailijalle monenlaisia tuotteita, etenkin jos pitää aasialaisesta ruoasta. Intian ja Thai-keittiön kasvistuotteita on pakastealtaissa paljon. Vegaaneille on tarjolla esimerkiksi vegaanista pyttipannua, pinaattikeittoa ja juurespihvejä.

Millaista vegaanista ruokaa sinä haluaisit syödä lounaaksi? Kokkaa, kirjoita resepti, kuvaa ruoka ja osallistu Ruokaoivallus-kilpailuun. Voit voittaa 1000 euroa. Aikaa on lokakuun loppuun.