Kehitä maistuvin ruokatapahtuma nuorille ja voita 1000 €!

Kilpailun säännöt ja osallistuminen, Ruokainnovaatiot, Uncategorized

Tänään käynnistyy Ruokaoivallus® -kilpailu ja seuraavan kahden kuukauden ajan on mahdollista osallistua mukaan! Tämän vuoden kilpailutehtävässä haastetaan nuoret ideoimaan unelmien ruokafestivaaleja.

Millainen olisi unelmiesi ruokamatkailutapahtuma, jonne saapuisit pitkänkin matkan takaa? Millaista ruokaa olet tapahtumissa jäänyt kaipaamaan? Nyt pääset ideoimaan tapahtumaa itsellesi. Koska kyseessä on innovaatiokilpailu, niin haluamme jotain uutta, sellaista mitä Suomessa ei vielä ole.

Jotta ei liian helpoksi mene, niin kilpailutehtävä sisältää kaksi osaa. Sinun tulee suunnitella ruokamatkailutapahtuma nuorille Saimaan alueelle. Onko alue ennestään tuttu? Ellei ole, niin tutustu ensin hieman. Ruokatapahtumaan liittyy olennaisesti hyvä ruoka, joten suunnittele tapahtumaa kuvastava ruokatuote. Se voi olla lämmin tai kylmä, heti syötävä tai mukaan otettava, riippuen millainen on suunnittelemasi tapahtuma.

Arvioinnissa otetaan huomioon molempien tehtävänosien uutuus, toteuttamiskelpoisuus ja se, kuinka hyvin ne soveltuvat Saimaan alueelle. Vaikka alueena keskitymme nyt Saimaan ympärille, niin ehdottomasti haluamme kuulla muualla päin Suomea olevien ideoita!

Ja tietysti parhaimmat palkitaan. Kilpailun voittaja palkitaan 1000 eurolla. Toiseksi tullut palkitaan 400 eurolla ja kolmas 200 eurolla. Lisäksi kaksi muuta palkitaan tuotepalkinnoilla. Palkinnoissa ovat mukana Xamkin lisäksi Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort ja Tertin Kartano.

Ruokaoivallus®-kilpailu on tarkoitettu 16–29-vuotiaille opiskelijoille ja siihen voi osallistua yksin tai pareittain. Kilpailuaikaa on 14.4.2023 saakka. Tarkemmat kilpailuohjeet löytyvät www.ruokaoivallus.fi –sivulta.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu järjestää Ruokaoivallus®-kilpailun osana TKI-toimintaa kestävän hyvinvoinnin vahvuusalalla. Patentti- ja rekisterihallitus myönsi 30.11.2017 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululle tavaramerkin Ruokaoivallus-logolle ja nimelle. Kilpailu järjestetään kahden vuoden välein.

www.ruokaoivallus.fi

Twitter: @ruokaoivallus / Facebook: ruokaoivallus / Instagram: ruokaoivallus / TikTok: ruokaoivallus

 

Kuva: Sanna Pixabaystä