Blogi

Ideoita ruokatuotteen suunnitteluun

Maustaminen, ravintolat, Ruoanvalmistus, Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus, Uncategorized
Ruokatuote suunnitellaan aina siitä nauttivalle asiakkaalle Ruokaoivallus® kilpailun tehtävän puolikkaana on suunnitella ja kuvata ruokaohje ruokamatkailutapahtumaan. Ruokamatkailutapahtuman kohderyhmänä olisivat nuoret ja ruokatuotteenkin pitäisi kuvastaa nuorien maailmaa. Ruokaoivallus® kisassa ruokatuotteessa tulisi näkyä suunnittelijan [...]

Ruokaoivalluksesta® ideoita Saimaan ruokamatkailuun

Lähiruoka, Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus, Saimaa
Ruoka ja erilaiset ruokailutilanteet liittyvät kiinteästi matkustamiseen, olipa matkan kohde lähellä tai kaukana, entuudestaan tuttu tai aivan uusi ympäristö.  Vapaa-ajan matkalle halutaan usein ohjelmaa. Tekemistä ja kokemuksia löytyy erilaisista aktiviteeteistä, kuten nähtävyyksiin tutustuminen, teemapuistot, kiertoajelut tai tapahtumat. Yhä [...]

Kehitä maistuvin ruokatapahtuma nuorille ja voita 1000 €!

Kilpailun säännöt ja osallistuminen, Ruokainnovaatiot, Uncategorized
Tänään käynnistyy Ruokaoivallus® -kilpailu ja seuraavan kahden kuukauden ajan on mahdollista osallistua mukaan! Tämän vuoden kilpailutehtävässä haastetaan nuoret ideoimaan unelmien ruokafestivaaleja. Millainen olisi unelmiesi ruokamatkailutapahtuma, jonne saapuisit pitkänkin matkan takaa? Millaista ruokaa olet tapahtumissa jäänyt kaipaamaan? [...]

Smugeteilla voittoon

Kilpailun säännöt ja osallistuminen, Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus, Uncategorized
Vuoden 2021 Ruokaoivallus® -kilpailussa etsittiin tähteeksi jääneelle leivälle uusia käyttötarkoituksia ja nuorille maistuvia muikkuruokia. Opiskelijanuoret innostuivat Ruokaoivallus® -kilpailusta, sillä kilpailusarjoihin lähetettiin 32 kilpailutyötä, joista kolme kilpaili molemmissa sarjoissa. Kilpailu toteutettiin tiiviissä yhteistyössä [...]

Ruokaoivalluksen voittajat

Kilpailun säännöt ja osallistuminen, Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus
Nuorille suunnatussa valtakunnallisessa Ruokaoivallus® -kilpailussa etsittiin nuorille innovoitua muikkuruokaa sekä uudenlaista käyttöideaa vanhenevalle leivälle vähentämään ruokahävikkiä. Kilpailu oli käynnissä 1.2.-31.3.2021 välisen ajan ja kilpailuaikana palautettiin yhteensä 32 kilpailutyötä, joista 3 kilpaili molemmissa sarjoissa. [...]

Yllätyspalkinnot arvottu

Kilpailun säännöt ja osallistuminen
Kaikkien Ruokaoivallus® kilpailutyön lähettäneiden kesken arvottiin 10 kpl yllätyspalkintoja. Xamkin yllätyspalkinnon voittivat seuraavat kilpailutyöt: Muikkutäytteinen perunaruisrieskarulla Muikkuvuoka Muikkukebab-Burgeri Tempuramuikut Stewed Vendace with pickles Leipäinen suklaakakku Leipälasagne Uunileipäkeksit Ruis-mustikkajäätelö [...]

Millaisia muikkutuotteita jo on?

elintarvikkeet, ruokakauppa, Ruokaoivallus
Kurkistus isojen kaupparyhmittymien ruokatuotehyllyille tuo esille monenlaisia kalatuotteita niin tuoretuotteita, valmisruokia, pakasteita, valmisaterioita kuin säilykkeitäkin. Valitettavasti muikku edustaa vielä näissä tuotteissa vähemmistökalalajeja. Tuoretta kalaa on saatavissa kauppojen kylmäkaapeissa ja palvelutiskeillä varsin [...]

Leivästä on moneksi

Maustaminen, Reseptit, Ruoanvalmistus, Ruokainnovaatiot, Uncategorized
Leivällä on pitkä historia. Entisajan juhlamenoissa leivällä ja suolalla onkin ollut tärkeä merkitys onnen ja siunauksen tuojana. Tavatonta ei ole tänä päivänäkään, että tupaantuliaisiksi uuteen kotiin viedään suolaa ja leipää onnea tuomaan.   Leipä kuuluu kiinteänä osana suomalaiseen ruokakulttuuriin. Se on tärkeä osa [...]

Luonnonkalojen syömistä kannattaa lisätä

Ekologisuus, Lähiruoka, Ravitsemus
Kala on erittäin terveellistä ravintoa. Kala sisältää paljon proteiinia, hyviä rasvoja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Suomalaiset ravitsemussuositukset kehottavat syömään kalaa vähintään kahdesti viikossa. Suurimmalle osalle kalan terveysvaikutukset ovatkin tuttuja, mutta miten tärkeää kalojen alkuperä on sinulle? Kotimaista vai [...]

Toimitaan ilmaston hyväksi

Ekologisuus, kuluttajat, ruokakauppa
Ilmaston lämpeneminen on tosiasia. Keskeisiä keinoja ilmastovaikutusten vähentämiseen ovat kasvisruoan lisäämisen lisäksi mm. ruokahävikin vähentäminen ja jätteiden oikea lajittelu. Valtakunnallisen jätesuunnitelma 2023 tavoitteena on ruokajätteen puolittaminen vuoteen 2030 mennessä.  Ruokahävikin syntymisen suhteen kotitaloudet ovat [...]