Oletko jo kuullut Ruokaoivallus-kilpailusta?

elintarvikkeet, Reseptit, Ruoanvalmistus, Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus, suomalaisuus, Trendit

Ruokaoivallus® on meidän Xamkin oma ruokainnovaatiokilpailu teille 16-29 –vuotiaille opiskelijoille. Kilpailu järjestetään kahden vuoden välein ja tarkoituksena on aina kehittää jotain uutta. Sitä me tehdään myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintayksikössä (TKI) päivittäin.

Tänä vuonna valitsimme kilpailusarjoiksi kotimaisen kalan ja leivän. Siis jotain, jota lähes kaikki käyttävät arjessaan. Usein onkin niin, että jo valmiiksi tuttua tuotetta on helpompi lähteä kehittämään.

Kotimainen kala jää usein ulkomaalaisen kalan varjoon, tuontikalan osuus on jo yli 80%. Miten saisimme lisättyä järvikalojen houkuttelevuutta? Heitämme sinulle haasteen ja valitsimme ensimmäiseksi kilpailusarjaksi Muikeita muikkumakuja. Mitä uudenlaista kehität muikusta? Tuleeko mieleen millä twistillä muikusta saa nuoria kiinnostavan annoksen? Missä muodossa itse söisit muikkua mieluiten? Jos asut alueella, jossa muikkua on saatavilla harvemmin, ei hätää, silakkareseptit soveltuvat hyvin myös muikulle ja toisinpäin. Ja kaupasta löytyy melkoinen valikoima muikkusäilykkeitä, mitähän niistä loihtisi?

Toisessa kilpailusarjassa Leivän uusi elämä, etsimme uusia innovaatioita vähentämään leipähävikkiä. Lämmin, tuore leipä on herkullista, mutta entä silloin kun leipä ei ole enää niin tuoretta? Mitä siitä voisi tehdä? Entisaikaan kyllä osattiin tuunata, mutta maistuuko vielä pappilan hätävara tai leipävanukas? Oletko kenties kehittänyt jo uudenlaisen tavan? Kehitä siis jotain, jolla saamme vanhenevan leivän jälleen maistumaan herkullisesta ja osallistu kilpailuun.

Kilpailuun osallistuaksesi ei tarvitse olla ammattikokki eikä edes matkailu- ja ravitsemisalaa opiskeleva, vaan kaikki opiskelijat alaan katsomatta ovat tervetulleita mukaan.

Tarkemmat tiedot kilpailusarjoista ja arvostelukriteereistä löydät ruokaoivallus.fi -sivulta. Kilpailuaikaa on 31.3.2021 saakka, jonka jälkeen arviointiraati kokoontuu ja valitsee sarjojen parhaimmiston. Voittajille on luvassa 1000€ ja muille sijoittuneille tuotepalkintoja. Arvomme myös kaikkien kilpailutyönsä jättäneiden kesken yllätyspalkintoja.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu järjestää kilpailun osana TKI-toimintaa kestävän hyvinvoinnin vahvuusalalla. Palkinnoissa ovat mukana Xamkin lisäksi Kotileipomo Siiskonen Oy, Itä-Suomen Kalatalousryhmä ja Järvi-Suomen Kalatuote Oy.

Kuva: Unplash

Kommentoi