Tyrnistä ja karpalosta jouluinen jälkiruoka
Jouluna perinteisesti syödään hyvin ja pöydät notkuvat herkkuja. Perinteisen joulupuuron kera syödään yleensä luumusoppaa. Haluaisitko vaihteeksi kokeilla jotakin erilaista kiisseliä, joka sopii myös sellaisenaan jälkiruoaksi? Katso video, ota resepti talteen ja kokeile tyrni-karpalokiisseliä! Vai keksitkö jonkun muun uudenlaisen joulureseptin? Osallistu sillä Ruokaoivallus-kilpailuumme ja voita 1000 euroa!
1 l laimennettua karpalomehua (9 dl + 1dl)
¾ dl muscovadosokeria, fariinisokeria tai tavallista sokeria
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl perunajauhoja
1 dl karpaloita (pakaste)
1 dl tyrnimarjoja (pakaste)
1. Ota karpalot ja tyrnimarjat sulamaan. Mittaa karpalot, 9 dl karpalomehua ja muscovadosokeri kattilaan.
2. Lisää sekaan vaniljasokeri ja keitä seosta hiljalleen noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä lisää sekaan sulaneet tyrnimarjat ja karpalot.
3. Sekoita perunajauhot 1 dl karpalomehua ja kaada suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Kuumenna kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran.
4. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle sokeria. Jäähdytä kiisseli ja tarjoile halutessasi vatkatun kerman kanssa.