Helppo ja herkullinen saaristolaisleipä
Saaristolaisleipä on helppo valmistaa, sillä sitä ei tarvitse vaivata. Leipä maistuu sellaisenaan voin kanssa joulupöydässä.
Voit tarjoilla leivän myös joulun kalojen kanssa. Herkullisia hetkiä!
SAARISTOLAISLEIPÄ (2 KPL)
8 dl piimää
60 g hiivaa
2,5 dl siirappia
2,5 dl olutmaltaita
2,5 dl vehnäleseitä
2,5 dl ruisjauhoja
2,5 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita vuokien voiteluun
Siirappivesi voiteluun:
0,5 dl siirappia
1,5 dl vettä
1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi kattilassa. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää siirappi, olutmaltaat, vehnäleseet ja ruisjauhot sekä suola ja sekoita hyvin.
2. Lisää vehnäjauhot kahdessa 4 dl osassa ja sekoita. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
3. Voitele kaksi 1,5 litran vuokaa voilla ja jaa taikina vuokiin.
3. Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin 1,5 tuntia huoneenlämmössä.
4. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paista leipiä keskitasolla noin 1,5 tuntia.
5. Ota leivät pois uunista ja valele ne siirappivedellä. Laita leivät vielä takaisin paistumaan puoleksi tunniksi.
6. Anna leipien jäähtyä vuoissaan. Säilytä leipää viilessä. Parhaimmillaan se on parin kolmen päivän päästä valmistuksesta.
Comments are closed.
Joulun makuja Ruokaoivallus-blogista — Ekoneum
20 joulukuun, 2016 at 6:26 pm[…] saaristolaisleipä syntyy vaivaamatta ja työpöytää jauhottamatta. Pelkkä aineiden sekoitus riittää ja […]