Blogi

Korkea proteiinipitoisuus trendinä maitotuotteiden kehittämisessä

elintarvikkeet, pakkaukset, Ravitsemus, Teknologia, Trendit
Maitopohjaisten tuotteiden valikoima laajenee tasaiseen tahtiin kauppojen kylmäkaapeissa. Kehittämisen kohteena näyttää edelleen olevan korkeaan proteiinipitoisuuteen tähtäävät tuotteet. Kulutustottumukset muuttuvat ja aiheuttavat tuotekehityspaineita. Kuluttajat nauttivat esimerkiksi aamupalan pikaisesti ja mukaan töihin ja kouluun otetaan [...]

Innovaatioilla kauneutta ja helppokäyttöisyyttä tuotteille

Muotoilu, pakkaukset, Teknologia
Pakkauksien muotoilulla voidaan herättää kuluttajan mielenkiinto tai saada pakkaukset paremmin mahtumaan hyllyyn tai kuljetukseen. Pakkauksien uudella muotoilulla voi olla myös olennainen merkitys kuluttajalle ruoan valmistamisen tai nauttimisen helpottamiseksi. Innovaation ei tarvitse muuttaa alkuperäistä pakkausta hurjasti. Orkla Foods [...]

Vuoden suomalainen elintarvike viestii trendeistä

Ruokaoivallus, Trendit
Elintarvikeuutuuksia tulee joka vuosi yhä enemmän ruokakauppoihin. Ruokatrendit, taloustilanne ja raaka-aineiden hinta sekä saatavuus vaikuttavat elintarvikkeiden kehitykseen ja uusien tuotteiden lanseeraamiseen. Myös uudenlaiset valmistus- ja tuotantotavat muokkaavat elintarvikealaa. Ravitsemussuosituksilla ja kuluttajatutkimuksilla on oma [...]

Ruokatrendit Suomessa 2016 – tuliko kasvis- ja vegebuumi jäädäkseen?

Lähiruoka, ruokakauppa, Ruokaoivallus, Trendit
Vuosi 2016 lähenee pikkuhiljaa loppuaan. On aika katsoa millaisista ruokatrendeistä puhuttiin vuonna 2016 Suomessa ja millaisia trendejä ensi vuodelle ennustetaan. Suurimpana trendinä on varmastikin ollut kasvis- ja vegebuumi. Nyhtökaura lanseerattiin huhtikuussa 2016 ja tuote vietiin heti käsistä. Kesällä lihaisten grilliruokien rinnalle [...]

Joulukinkkua seitsemän miljoonaa kiloa

Uncategorized
  Liha kuuluu suomalaisten arkiruokailuun, vaikka ruokailu onkin monipuolistunut viime vuosina erilaisten trendien myötä. Kauppoihin on tullut esimerkiksi ”lihankorvikkeita” ja kasviksisten käyttö on kasvanut. Lihatiedotuksen vuoden 2016 tutkimuksen mukaan 94 prosenttia suomalaisista kertoo syövänsä arkena lihaa. Luonnovarakeskuksen [...]

Joulu on perinteikäs ruokajuhla

Uncategorized
Joulu ja hyvä ruoka kuuluvat tiiviisti yhteen. Joulunvalmistelut aloitettiin ennen hyvissä ajoin Annan päivänä 9. joulukuuta ja varsinainen joulukausi alkoi Tuomaan päivästä 21. joulukuuta, jolloin myös keski-ajalla kaupungeissa julistettiin joulurauha. Muista juhlapyhistämme poiketen jouluna nautitaan varsin perinteisiä ruokia, vaikka [...]

Helppo ja herkullinen saaristolaisleipä

Lähiruoka, Reseptit, Ruoanvalmistus, Ruokaoivallus
  Saaristolaisleipä on helppo valmistaa, sillä sitä ei tarvitse vaivata. Leipä maistuu sellaisenaan voin kanssa joulupöydässä. Voit tarjoilla leivän myös joulun kalojen kanssa. Herkullisia hetkiä! SAARISTOLAISLEIPÄ (2 KPL) 8 dl piimää 60 g hiivaa 2,5 dl siirappia 2,5 dl olutmaltaita 2,5 dl vehnäleseitä 2,5 dl ruisjauhoja 2,5 tl suolaa 8 [...]

Pikapiparit

Reseptit, Ruoanvalmistus, Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus, Ruokavaliot

Tyrnistä ja karpalosta jouluinen jälkiruoka

Lähiruoka, Metsä, Reseptit, Ruoanvalmistus, Ruokaoivallus, Ruokavaliot
  Jouluna perinteisesti syödään hyvin ja pöydät notkuvat herkkuja. Perinteisen joulupuuron kera syödään yleensä luumusoppaa.  Haluaisitko vaihteeksi kokeilla jotakin erilaista kiisseliä, joka sopii myös sellaisenaan jälkiruoaksi? Katso video, ota resepti talteen ja kokeile tyrni-karpalokiisseliä! Vai keksitkö jonkun muun uudenlaisen [...]

Lähiruoka kasvattaa suosiotaan – suomalaisia kiinnostaa mistä ruoka tulee

Lähiruoka, ravintolat, ruokakauppa, Trendit
  Suomalaisten kiinnostus suomalaista ruokakulttuuria ja raaka-aineita kohtaan on lisääntynyt valtavasti viime vuosina. Ruoan alkuperä ei ole vain kuluttajille tärkeää, vaan kuluttajilla ja tuottajilla on yhteinen päämäärä – pyrkimys puhtaampaan ruokaan ja lyhyempiin ruokaketjuihin. Suomalainen ruoka on paljon esillä ensi vuonna Suomen [...]