Ruokaoivalluksen voittajat

Kilpailun säännöt ja osallistuminen, Ruokainnovaatiot, Ruokaoivallus

Nuorille suunnatussa valtakunnallisessa Ruokaoivallus® -kilpailussa etsittiin nuorille innovoitua muikkuruokaa sekä uudenlaista käyttöideaa vanhenevalle leivälle vähentämään ruokahävikkiä. Kilpailu oli käynnissä 1.2.-31.3.2021 välisen ajan ja kilpailuaikana palautettiin yhteensä 32 kilpailutyötä, joista 3 kilpaili molemmissa sarjoissa.

Ruokaoivalluksen arviointiraati kokoontui 12.5.2021 maistelemaan kilpailutöitä ja valitsi molempien sarjojen kolme parasta sijoitusta.

Mukana arvioinnissa olivat eri alojen asiantuntijat:
Anttu Rautio Kotileipomo Siiskonen Oy
Pekka Sahama Itä-Suomen Kalatalousryhmä
Tuomas Pöyry Järvi-Suomen Kalatuote Oy
Roope Rask Bistro Holvi
Eeva Koljonen Ravitsemuspalveluliiketoiminnan lehtori Xamk
Merja Ylönen TKI-asiantuntija Älykkäät käyttäjäkeskeiset ruokapalvelut Xamk
Taina Harmoinen TKI-asiantuntija Älykkäät käyttäjäkeskeiset ruokapalvelut Xamk

Arviointiraati päätyi jakamaan Muikeita muikkumakuja -sarjan pääpalkinnon 1000€ kahden kilpailijan kesken. 2. ja 3. sijoittuneet palkitaan tuotepalkinnoilla.

Ruokaoivallus® -kilpailun vuoden 2021 sijoitukset ovat:

 

Muikeita muikkumakuja -sarja

1. (jaettu sija) Alexiana Gaudiat, 24v. kilpailutyöllään Smugetti ja

1. (jaettu sija) Roni-Mikael Raappana, 17v. kilpailutyöllään Kalavohvelit muikkulevitteellä

3. Evelina Tuktarova, 17v. kilpailutyöllään Muikkutäytteinen perunaruisrieskarulla

Leivän uusi elämä -sarja

1. Sofia Masalkina, 17v. kilpailutyöllään Murun juustokakku

2. Iida-Mari Saine, 28v. kilpailutyöllään Hävikkileipägranola

3. Linnea Humalajoki, 16v. kilpailutyöllään Leipäpannari

Lisäksi arviointiraati haluaa antaa kunniamaininnan ja tuotepalkinnon Janne Ruposelle kilpailutyön Muikkukebab-Burgerin oivaltavasta innovoimisesta.

Oikein paljon onnea kaikille!

Kotileipomo Siiskosen logo

Kilpailu järjestetään kahden vuoden välein osana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun TKI-toimintaa. Kestävän hyvinvoinnin vahvuusalan Älykkäät käyttäjäkeskeiset ruokapalvelut -tiimi vastaa kilpailun toteuttamisesta. Ensimmäinen Ruokaoivallus® -kilpailu järjestettiin vuonna 2017. Tänä vuonna kilpailussa olivat mukana Kotileipomo Siiskonen Oy, Itä-Suomen Kalatalousryhmä ja Järvi-Suomen Kalatuote Oy.

Valokuvassa Murun juustokakku, kuvaaja Manu Eloaho.